۱۳۹۴ شهریور ۲۴, سه‌شنبه

Şahruk Zamani İran Zindanlarında Katledildi


İranlı molla rejiminin Recai Şahr Hapishanesinde tutsak olarak tuttuğu sosyalist sendikacı Şahruk Zamani’nin 13 Eylülde gelen ölüm haberi karşısında büyük bir üzüntü ve öfke içindeyiz. Ailesine ve yoldaşlarına en içten başsağlığı duygularımızı iletirken, onun ölümünden doğrudan sorumlu olan İran molla rejimini bir kez daha lanetliyoruz. Şahruk Zamani’nin ve diğer politik tutsakların serbest bırakılması için yürütülen uluslararası kampanyalara UİD-DER olarak uzun süredir destek veriyorduk. Şahruk yoldaş da bu desteğimiz nedeniyle her fırsatta bizlere teşekkürlerini iletiyor ve çalışmalarımızı dayanışma mesajlarıyla destekliyordu.
Şahruk Zamani, bağımsız bir sendika kurma girişimlerinin ardından, İran rejimi tarafından 11 yıl hapisle cezalandırılmıştı ve Recai Şahr Hapishanesinde tutuluyordu. Yaşamını yitirdiği, hücre arkadaşları tarafından öğlen sporu için uyandırılmaya çalışılırken fark edildi. Hapishane yönetimi, Zamani’nin felç geçirerek öldüğünü açıkladı. Arkadaşlarıysa, sabah mahkemeye çıkarılmak için hazırlanırken tek tip kıyafet giymek istememesi yüzünden gardiyanlar tarafından dövüldüğünü, başına vurulduğunu, daha sonra da vücudunda morluklar gördüklerini belirterek, aldığı darbeler yüzünden beyin kanaması geçirdiğini ifade ediyorlar. Şahruk’un katili, nice devrimcinin canını alan ve Şahruk’u da politik faaliyetlerinden vazgeçmediği takdirde ölüm cezasıyla cezalandırma tehdidinde bulunan İran rejimidir. Bu nedenle yoldaşları, ölüm nedeninin güvenilir uluslararası uzmanların gerçekleştireceği bir otopsiyle belirlenmesi talebini yükseltiyorlar.
Boyacılar ve Dekoratörler Sendikası Yeniden Oluşum Komitesi üyesi olan Zamani, bağımsız sendikalar inşa etmek için mücadele verdiği ve işçi haklarını savunduğu için 2011 Haziranından bu yana tutuklu bulunuyordu. Hapishanede uğradığı fiziksel ve psikolojik baskı, tedavisinin reddedilmesi ve uyuşturucu hükümlülerinin kaldığı ve koşullarının kötülüğüyle ünlü bir hapishaneye nakledilmesinin ardından, geçtiğimiz yıl iki kez uzun süreli açlık grevine yatmış ve 40 günde 22 kilo vermişti. Çok ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalan Zamani, ikinci kez gerçekleştirdiği açlık grevini ailesinin ve dostlarının ısrarı üzerine 50. gününde bırakmıştı. İran rejimi, her türlü zulmü uyguladığı Şahruk Zamani’nin, annesinin cenazesine katılmasına bile izin vermemişti.
Şahruk Zamani yaşamını işçi sınıfının kurtuluşu davasına adayan bir devrimciydi ve bu dava uğruna mücadele ederken hayatını kaybetti. O onurlu bir devrimci olarak yaşadı ve öldü. Anısı mücadelemizde yaşayacak!
Kahrolsun katil molla rejimi!
İranlı politik tutsaklara özgürlük

http://uidder.org/sahruk_zamani_iran_zindanlarinda_hayatini_kaybetti.htm

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر