۱۳۹۳ آبان ۴, یکشنبه

بیش از ۲۰۰ کارگر تراکتورسازی تبریز، در اعتراض به حقوق معوقه، اعتصاب کردند



حدود ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه «ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز»، روز گذشته (۳ آبان) در اعتراض به پرداخت نشدن ۲ ماه حقوق و نامشخص بودن وضعیت کارخانه مقابل درب ورودی این واحد صنعتی تجمع کردند.

منابع خبری ایلنا در کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز گزارش دادند، حدود ۲۰۰ نفر از کارگران این کارخانه پیش از ظهر دیروز ابتدا در محوطه کارخانه و سپس با خروج از کارخانه در خیابان منتهی به آن تجمع کردند.

بر اساس این گزارش، این کارگران که حقوق ۲ ماه شهریور و مهر را دریافت نکرده‌اند در پی تداوم بی‌توجهی‌ مسئولان کارخانه به مطالبات صنفی‌شان از مسئولان استانی استمداد طلیبدند.

کارگران که افزایش مشکلات کارخانه را حاصل حضور نیافتن کارفرما و سایر مدیران در کارخانه می‌دانند به ایلنا گفته‌اند پس از خروج کارگران معترض از کارخانه، فرماندار تبریز و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی برای جلوگیری از تشدید این اعتراض صنفی در جمع کارگران حاضر شدند.

بر پایه این گزارش، روز گذشته کارگران با دعوت فرماندار تبریز وارد کارخانه شدند و او در جمع کارگران قول داد تا چند روز آینده با دعوت مدیران کارخانه ضمن دریافت مطالبات کارگران وضعیت کارخانه را نیز مشخص کند.

به گفته کارگران این کارخانه علاوه بر دو ماه تعویق حقوق، پرداخت نشدن ۷ ماه حق بیمه به تامین اجتماعی را نیز در سوابق بیمه‌ای‌شان مشاهده می‌کنند. آنان می‌گویند طی ۴ ماه گذشته در کارخانه کاری برای انجام دادن وجود نداشته و حضور آنان صرفا برای ثبت حضور و غیاب انجام می‌شده است.

منابع خبری در کارخانه ماشین‌آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز گزارش داده‌اند که تولید در این واحد صنعتی در سال جاری به حداقل ظرفیت رسیده است. این کارخانه از ابتدای سال حدود ۵۰ تا ۶۰ تراکتور (بیل دار) تولید کرده است که حدود ۱۵ دستگاه از این تولیدات هنوز در انبار کارخانه باقی ماند و فروش نرفته است.

۱۳۹۳ آبان ۳, شنبه

اشاره به اعتصاب غذا و وضعیت شاهرخ زمانی در گزارش احمد شهید




آخرین گزارش احمد شهید، گزارش‌گر ویژه‌ی سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران چندی پیش منتشر شد.
در این گزارش ۳۶ صفحه‌ای از جمله در بخشی تحت عنوان «حق اشتغال» به وضعیت طبقه‌ی کارگر در ایران پرداخته شده است.
این قسمت از گزارش شامل وضعیت فعالین کارگری زندانی، عدم تناسب حداقل دستمزدها با تورم موجود در ایران، امنیت فضای کار و بالا بودن تلفات کارگرانی که بر اثر نامن بودن محیط کاری‌شان جان می‌بازند، مشارکت زنان در محیط‌های کار و عدم دستمزد برابر برای زنان و مردان، گزینش افراد برای کار بر اساس مذهب و عقایدشان و نیز حق عضویت در اتحادیه‌های کارگری اشاراتی شده است.
در اولین قسمت از این بخش با اشاره وجود دست‌کم ۲۷ فعال کارگری مبحوس در زندان‌های رژیم جمهوری اسلامی، مختصری از وضعیت شاهرخ زمانی و اعتصاب غذای او در سال گذشته در اعتراض به انتقال به زندان قزلحصار کرج شرح داده شده است.
آقای شهید در این گزارش از جمله نوشته است: «مقاماﺕ حداقل ٢۷ فعال حقوق کارگری رﺍ ﺯندﺍﻥ کرﺩه ‌اند٬ کﻪ چند نفر ﺍز آناﻥ٬ از جمله آقاﻳاﻥ شاﻫرﺥ ﺯمانی٬ ﺭضا شهابی٬ محمد جرﺍحی٬ حسن ﻁفاﺡ٬ ﺭسوﻝ بدﺍغی٬ کرﻳم معرﻭﻑ عزﻳز٬ ﺍرﮊنگ ﺩﺍوﻭﺩﯼ و ماشاءلله حائرﯼ ﻁبق گزﺍﺭشاﺕ به رسیدگی فوﺭﯼ پزشکی نیاﺯ دﺍﺭند.
وی در ادامه و در شرح وضعیت شاهرخ زمانی نیز افزوده است: «ﺁقای ﺯمانی که ﻳک فعاﻝ سندﻳکایی عضو کمیتۀ پیگیرﯼ ﺍﻳجاﺩ تشکل ﻫاﯼ کاﺭگرﯼ ﻳکی ﺍﺯ بنیانگذﺍرﺍﻥ ﺍتحاﺩﯾۀ کاﺭگراﻥ نقاش ﻭ تزیینات ساختماﻥ ﺍست٬ ﺩر ﮊﻭئن ۲۰۱۱ دﺩستگیر شد. ﺍﻭ به ﻳاﺯدﻩ ساﻝ ﺯندﺍن به ﺍتهاﻡ "ﺍقدﺍﻡ علیه ﺍمنیت ملی ﺍﺯ ﻁرﻳق تاسیس ﯾا عضوﻳت ﺩﺭ گرﻭههاﯼ مخالف نظام" "تبلیغ علیه نظاﻡ" محکوﻡ شد دﺭ نوﺍمبر ۲۰۱۱ ، ﯾک داﺩگاﻩ تجدﻳد نظر حکم ﻭﯼ ﺭﺍ تاﯿﻴد کرﺩ. گزﺍﺭﺵ شده است که ﺁقاﯼ ﺯمانی به عنوﺍﻥ تنبیه برﺍﯼ فعالیتهاﯼ کاﺭگرﯼ خوﺩ ﺩﺭ تاﺭیخ ١۱ ماﺭﺱ ۲۰۱۴ به ﺯندﺍن قزلحصاﺭ منتقل شد. ﺁقاﯼ زمانی سپس برﺍﯼ ﺍعترﺍض به شرﺍﻳط ﺯندﺍﻥ بدﺭفتاﺭﯼ با زندﺍنیان به اعتصاﺏ غذﺍ ﺩست ﺯﺩ خوﺍستاﺭ ﺍنتقاﻝ به ﺯندﺍﻥ ﺭجایی شهر شد.»
بدیهی است که این گزارش به تمام واقعیات موجود در زندان‌های جمهوری اسلامی نمی‌تواند بپردازد و تنها گوشه‌ای از آن‌چه بر زندانیان سیاسی روا داشته می‌شود مورد اشاره‌ی چنین گزارش‌هایی قرار می‌گیرد. اما فعالین کارگری با استناد به همین گزارش می‌توانند مبارزه‌ی قاطعی را برای نجان جان فعالین کارگری دربند در زندان‌های جمهوری اسلامی سازمان دهند.
این وظیفه‌ی ماست که با استفاده از فرصتی که چنین گزارش‌هایی در اختیارمان قرار می‌دهند دست به افشاگری گسترده در رابطه با وضعیت فعالین کارگری زندانی زده و خواستار آزادی فوری و بی‌قید شرط آنان شویم.

اسماعیل فتاحی :برای اعلام انزجارو مخالفت با اعدام دست به اعتصاب غذا خواهم زد

 

    فعالین و تشکل های مدافع حقوق انسانی                                                               مطلع گشتم فردین جعفریان نوجوان متهم به قتل که در سن 14 سالگی سهوا"مرتکب قتل شده بود  بعد از تحمل سالها شکنجه و اضطراب در زندان مرکزی تبریز اعدام شده است. اعدام حکم ضد انسانی و قتل عمد دولتی به شنیع ترین شکل آن  که رژیم ضد بشری ارتجاعی ایران برای حفظ  بقای خود، زهر چشم گرفتن از مردم ، در ادامه سیاست سرکوب و ایجاد رعب و وحشت  حتی در خصوص کودکان و نوجوانان نیز آنرا به اجرا در می آورد در شرایطی که  برخوردهای دوگانه دولت ها ی به ظاهر مدافع حقوق انسانی  که در مقابل این قتل ها به جای نقد و اعتراض به علت مناسبات و بحرانهای اقتصادی واجتماعی  سکوت کرده و تبدیل به باند مافیای مالی شده اند و دست نشانده گان و جیره خواران سرمایه داری در ایران همچنان به این جنایات ضد بشری ادامه میدهند.ضمن اینکه  ازتمامی فعالین جنبش های اجتماعی  وآزادیخواهان و مدافعین  حقوق انسانی می خواهم برای اعتراض و مخالفت با حکم اعدام و دفاع از ریحانه جباری و سایر محکومین به اعدام به صورت متحدانه و عملی اقدام کنند.من نیزدر راستای وظایف انسانی ،وجدانی خود  برای اعلام انزجار از حکم ضد بشری اعدام ،دفاع از ریحانه جباری و رساندن فریاد مظلومانه و ستمدیده محکومین به اعدام ودر اعتراض به برخورهای دوگانه دولت های به ظاهر مدافع حقوق بشر روزهای دوم و سوم آبان دست به اعتصاب غذا خواهم زد.

اسماعیل فتاحی  - تبریز   1/8/1393