۱۳۹۶ تیر ۳, شنبه

گزارشی از وضعیت کارگران ایران

خرداد۱۳۹۶
با سلام های گرم

وضعیت کارگران در ایران از جوانب مختلف طی سالیان اخیر رو به قهقرا داشته و تبدیل به یک بحران جدی گردیده است. از نقطه نظر اقتصادی، دغدغه کارگران بیکاری چند میلیونی از یک سو و دستمزدهای چند برابر زیر خط فقر از سوی دیگر است. بطوریکه بسیاری از نیازهای انسانی نظیر تغذیه سالم و مقوی، آموزش، بهداشت، مسافرت و... برای کارگران تبدیل به کالاهایی لوکس و دست نیافتنی شده است. در مورد نیازهای اساسی نظیر خوراک و پوشاک، خانواده های کارگری مجبورند محدودیت های زجر آور را تحمل کنند. دولت برای تعیین دستمزد کارگران حتی حاضر به رعایت قانون کار که تاکید دارد حداقل دستمزد باید نیازهای یک خانواده را برآورده کند نیست. تعرض به دستمزد کارگران به تعیین دستمزد چند برابر زیر خط فقر ختم نمی شود و دولت بطور مستمر با ارائه طرح و تصویب آئین نامه هایی نظیر طرح استاد شاگردی و آئین نامه کارورزی تلاش دارد به بهانه رونق اقصادی و ایجاد اشتغال قیمت نیروی کار را حتی به یک سوم حداقل دستمزد کنونی کاهش دهد، با وجود اینکه دستمزد کارگر بخش ناچیزی از قیمت تمام شده کالاها و خدمات را در برمی گیرد. تعرضات دولتی به معیشت کارگر همچنین از طریق اختیاری کردن بیمه نمودن کارگر توسط کارفرما و گنجاندن آن در طرح ها و آئین نامه های مذکور بطور مستمر پیگیری می شود.
سطح ایمنی و بهداشت کار بسیار پایین است و عدم رعایت ایمنی در کارگاه های صنعتی و ساختمانی کارگران را هر روزه به کام مرگ می برد. حوادثی نظیر آتش سوزی ساختمان پلاسکو و ریزش معدن زمستان یورت که منجر به کشته شدن چهل وسه تن از معدنچیان شد تنها نمونه هایی شناخته شده از حوادثی است که رخ داده است. این حوادث به دلیل وسعت آن مورد توجه رسانه ها قرار می گیرد و توجه بسیاری را جلب می کند، اما حوادث کار به خصوص در بخش ساختمانی بسیار فراتر از این موارد هستند و روزانه تلفات جانی از کارگران این بخش می گیرد.
دستمزد های ناچیز کارگران ماه ها معوق می شود و مستند به اعتراضات توده ای کارگران کارگاه هایی وجود دارد که پرداخت دستمزد کارگرانش بیش از یک سال معوق شده است و زندگی فقیرانه کارگران را با تباهی مواجه ساخته است. روند معوق شده دستمزد کارگران نسبت به سال های گذشته متاسفانه رشد قابل توجه ای دارد.
در چنین شرایطی که دستمزد کارگران معوق می شود متاسفانه قراردادهای موقت حتی یک ماهه و قرادادهای سفید امضا بسیار رشد داشته است. علاوه بر این تعطیلی کارخانه ها و بیکار شدن کارگران سطح امنیت شغلی را نسبت به سال های گذشته بسیار کم کرده و تبدیل به موضوعات بغرنج برای کارگران شده است.
ریشه اصلی تحمیل فقر به کارگران، علاوه بر سیاستهای اقتصادی مدافع کارفرمایان و بازار آزاد نظیر خصوصی سازیها، ممانعت دولت از ایجاد سندیکا و تشکل های مستقل کارگری می باشد. و به همین دلیل راه سازمان دهی کارگران برای دفاع از حقوق شان مسدود شده است. با کارگرانیکه که سندیکا و تشکیلات مستقل خود را ایجاد کرده اند نظیر سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، سندیکای نقاشان البرز و کانون صنفی معلمان برخوردهای خشن صورت گرفته و کارگران و معلمان پیشرو در سندیکاها زندانی شده و یا از کار اخراج شده اند. فعالین کمیته های کارگری نیز از این قاعده مستثنی نبوده اند. حتی با کارگرانیکه بنابر شرایط بغرنج بوجود آمده برایشان نظیر عدم پرداخت دستمزد چندین ماهه و یا از دست دادن شغل خود تجمعات اعتراضی برگزار می کنند برخورد های پلیسی و قضایی صورت می گیرد. کارگران معدن بافق و معدن چادر ملو و معدن آق دره نمونه هایی از قریانیان برخورد های خشن دولتی هستند. بطور مثال کارگران معدن آقا دره را با احکام قضایی شلاق زدند.
وضعیت معیشتی و حق و حقوق معلمان با شرایط بحرانی روبروه بوده است، از جمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد: بیمه معلمان علیرغم دریافت هزینه های بالا، خدمات را به شکل مطلوبی ارائه نمی دهد و موارد تحت پوشش آن کامل نیست. تعدادی از معلمان فعال صنفی در شهرهای مختلف به ویژه تهران با اتهاماتی به دور از واقعیت، به انواع مجازات ها از زندان طولانی، تبعید از محل سکونت یا اشتغال، اخراج، انفصال از خدمت و... محکوم گردیده اند.  به دلیل کاستی های مختلفی که در نظام آموزشی وجود دارد، سطح کیفی آموزش ازدید معلمان دلسوز ومتخصصین بسیارپایین بوده ودانش آموزان اغلب پس ازدریافت دیپلم، از توانایی های لازم برای ورود به بازار کار برخوردار نیستند. بین آموزه های مدرسه و دانشگاه و همچنین زندگی روزمره هیچ همخوانی ورابطه ای وجودندارد. برغم تاکید اصل ۳۰ قانون اساسی مبنی بر رایگان بودن آموزش های عمومی، حتی مدارس دولتی ایران نیز دانش آموزان را باروش های گوناگون وادار به پرداخت پول می نمایند و تبدیل به مدارس آزاد شده اند. ش
هریه ی مدارس آزاد (غیردولتی) بسیاربالاست وعملا شکاف طبقاتی موجود در جامعه را به بخش آموزش منتقل نموده است. معلمان روزمزد با عنوان های گوناگون و دستمزدهای ناچیز به کار گرفته می شوند که همان دستمزد نیز با تأخیرهای فراوان به آنان پرداخت می شود؛ ضمن اینکه از هیچگونه پوشش بیمه، بازنشستگی و امنیت شغلی نیز برخوردار نیستند. درایران بیش از ۱۳ عنوان مدرسه (آزاد، غیردولتی، هیات امنایی، نمونه ی دولتی، شاهد، نمونه مردمی و...) ایجاد شده که هرکدام‌ به نوعی سیستم آموزشی را تبدیل به بنگاه هایی برای جذب درآمد کرده اند. حقوق معلمان بسیار پایین تر از میانگین هزینه های یک خانواده متوسط در اغلب شهرهای ایران است؛ بطوریکه معلمان برای تامین هزینه های خانواده به ناچار به شغلهای متفرقه و برخی به دور از شأن معلمی روی آورده اند. آنان به این ترتیب فرصت به روز نمودن دانش خود را از دست می دهند. به استثنای تعدادی از مدارس خاص، اغلب مدارس مجهز به امکانات لازم برای فعالیت های آموزشی و پرورشی نیستند. درصد بالایی از مدارس در شهرها و به ویژه روستاهای دور افتاده ایمنی کافی برای حفاظت از جان دانش آموزان را ندارند. به آموزش مهارت های زندگی، هنر و ورزش توجه کافی صورت نمی گیرد. در برخی موارد از کمترین امکانات نیز در این زمینه ها برخوردار نیستند. برنامه تغذیه رایگان (شیر) به درستی اجرا نمی شود. معمولا به میزان لازم و پیش بینی شده تأمین اعتبار نمی شود. در پرداخت پاداش پایان خدمت معلمان از طرف دولت تاخیرهای طولانی، گاه تا چند سال دیده می شود. به سرنوشت معلمان بازنشسته در این مدت و پس از بازنشستگی بی توجهی وجود دارد.
کارگران نیشکر هفت تپه در چندین سال اخیر برای به دست آوردن مطالبات خود بارها دست به اعتراض و اعتصاب زده اند.از جمله این خواسته ها دریافت حقوق معوقه و پرداخت مناسب دستمزدها، مزایا و اضافه کاری، روشن شدن وضعیت بازنشستگان و حق ایجاد تشکل مستقل کارگری بوده است. همچنین این کارگران علیه سیاستهای خصوصی سازی دولت در صنعت نیشکر که منجر به بدتر شدن وضعیت کارگران و همچنین حضور گسترده تر نیروهای امنیتی و انتظامی در محیط های کار شده است اعتراضات متعددی را از جمله در روزهای اخیر سازمان داده اند.
دولت تنها تشکلاتی دست ساز به نامهای "شورای اسلامی کار"، "انجمن صنفی" و "نماینده کارگر" را به رسمیت می شناسد. این نهادهای وابسته به دولت به هیچ عنوان تشکل های واقعی کارگری نیستند و همگی در پروسه غیر دموکراتیک غالبا بدون برگزاری مجمع عمومی تشکیل شده اند و وابستگی های شدید به قدرتها و جناحهای دولتی دارند و تنها خطوط ترسیم کرده دولت را رعایت می کنند. این تشکلات فرمایشی خود مانعی جدی برای تشکیل سندیکاها و تشکلهای مستقل کارگری و صنفی هستند. بطور مثال در سال 84 افرادی تاثیر گذار در شورای اسلامی کار و خانه کارگر که مدیریتی اثر گذار در این تشکلات رسمی دارند با هماهنگی پلیس به ساختمان سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه حمله و اقدام به تخریب وسایل موجود در ساختمان کردند. آنان همچنین اعضای سندیکای واحد که در ساختمان حضور داشتند را مضروب و مجروح کردند. به طبع افرادی که در چنین بستری و با حمایت دولت بعنوان "نمایندگان کارگران" گزینش می گردند چه در مذاکرات با دولت و کارفرمایان وچه در اجلاسهای بین المللی نظیر سازمان جهانی کار نمایندگان واقعی کارگران ایران نبوده و آ‌نها را با چنین عنوانی نباید به رسمیت شناخت و اعتبار نامه برایشان صادر کرد.
با وجود تمامی محدودیتها و اعمال فشارهای فوق، اعتراضات کارگری در ایران رشد قابل توجهی به لحاظ کمی و کیفی داشته تا جاییکه بخشی از اعتراضات به سطح شهرها کشیده شده و یا با حضور خانواده ها همراه شده است. سال گذشته شاهد هزاران اعتراض کارگری در تمامی بخشهای صنعتی و خدماتی و دولتی بودیم. اما لازم به تاکید است، کلیه این اعتراضات بدون وجود تشکلات مستقل و به عقب راندن این محدودیتها موفق به تحمیل خواسته های گسترده کارگری و عبور از این وضعیت بحرانی نخواهد شد. ما تشکلات مستقل ذیل از همکاران گرامی در تشکلات کارگری بین المللی می خواهیم که حمایت خود را از کارگران و معلمان ایران هر چه گسترده تر ادامه دهند و در این تلاش و مبارزه یار و همراه ما باشند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

کانون صنفی معلمان تهران

سندیکای کارگران بیشکر هفت تپه

سندیکای کارگران نقاشان استان البرز


۱۳۹۶ خرداد ۲۳, سه‌شنبه

جلسه ششم جمع قدم اول انقلابی که دنیا را تکان داد

جلسه ششم جمع قدم اول انقلابی که دنیا را تکان داد


فایل فوق مربوط به موضوع جلسه ششم است که عبارت بود از : ” انقلابی که دنیا را تکان داد ” این موضوع مربوط است به صدمین سالگرد پیروزی انقلات اکتبر که در جلسه تلاش شد از درسهای و تجربیان ان و متد و روش رفقای بلشویک و دلایل پیروزی و اثرات آن در جهان بگوییم ، جلسه در تاریخ ۱۱ جون ۲۰۱۷ روز یکشنبه ساعت ۲ بعد از ظهر به وقت تورنتو برگزار شد و قرارشد حداقل یک جلسه دیگر در تاریخ ۱۶ جولای خواهد بود و البته ممکن است بنا به درخواست شرکت کنندگان جلسات بیشتری برای این موضوع برگزار کنیم بدین وسیله از همه رفقا دعوت می کنیم در جلسات بعدی نیز شرکت نمایند.
مشخصات اطاق در افیش موجو در این صفحه قرار دارد .
Room name : ghadameaval
Category : Asia and Pocific
Subcategory: Iran
زمان یکشنبه ۱۶ جولای ۲۰۱۷ ساعت ۲ بعد از ظهر به وقت امریکای شمالی ساعت ۸ بعد از ظهر به وقت اروپا ی مرکزی و ساعت ده و نیم به وقت ایران

۱۳۹۶ خرداد ۲۲, دوشنبه

‍ فعال کارگری محمد جراحی و عضو کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری در بیمارستان بستری شد





محمد حراحي در بيمارستان امام رضاي تبريز بستري شد . او كه هم پرونده شاهرخ زماني بود و به مدت 6 سال دو ران محكوميت خود را در شهريور ماه 95 به پايان رساند ، از عوارض دو ران زندان در رنج بود و مدت يك ماه در منزل بستري بود تا اینكه به تشخيص پزشكان به بيمارستان منتقل شده تا مورد عمل جراحي كيسه صفرا و احتمالاكبد قرار گيرد .

بیانیه ی جمعی از موسسات و سازمانهای مردم نهاد درباره ی ۱۲ ژوئن روز جهانی مبارزه با کار کودک




امسال سازمان جهانی کار (ILO)، مبارزه با کار کودک در جنگ ها ، بحران ها و سوانح را، به عنوان محور موضوعات خود،به مناسبتِ روز ۱۲ ژوئن یعنی روز جهانی مقابله با کار کودک در نظر گرفته است.
گویی خاورمیانه در قلب این محور قرار دارد!
جنگ در سوریه، عراق، یمن و سایر کشورهای منطقه اوضاع را برای ساکنان و به ویژه کودکانِ این مناطق بحرانی کرده است. به تدریج دسترسی به غذا ، دارو و سرپناه به امکانی بعید در این مناطق تبدیل میگردد.
بحران آب، ریزگردها ،آتش‌سوزی جنگل‌ها آینده را به سرعت از دستهایمان می رباید و ما هر چه بیشتر با شتابِ فزاینده ی تضادها و ناتوانی در حل آنها مواجه می شویم.
 انسان همراه با محیط زیستش، میراثی تاریخی ست،اما این که چه میراثی برای کودکانِ خود بر جای خواهد گذاشت محور اساسی روزهایی چون ۱۲ ژوئن است.
کودکان بسیاری در جهان هر روز بر اثر سوانح ناشی ازکار ناقص شده و یا جان خود را از دست می‌دهند.بنا به آمارهای بین المللی ۲۱۵ میلیون کودک در سرتاسر جهان به کار مشغولند.
تاولها گواهی می دهند راهی که می رویم ،بیراهه است. این را خوب میدانیم، اما این را نیز می دانیم که راه دیگری ممکن است. راهی که به دست تک تک افراد جامعه ، که به صورتی هدفمند در نهادهای اجتماعی و مردمی متشکل شده اند ساخته خواهد شد.
 در ایران آمارهای رسمی از وجود ۱۶۷ هزار کودک بازمانده از تحصیل خبر می‌دهند.
 خط فقر مطلق ، میزانِ پایین دستمزدها و ناامنی شغلی کارگران، شرایط را برای ورود کودکان به بازار کار مساعد تر کرده است.
صرف نظر از اختلاف فاحش میان آمارهای رسمی و غیر رسمی، آمارهای رسمی حاکی از آن است در حال حاضر۲۰۰ هزار کودک زیر ۶ سال در کشور به دلیل فقر از سوء‌تغذیه رنج می‌برند.
همین امروز میبایست کودکی را به کودکان بازگردانیم، این دوره تکرار ناشدنی ست.
مبارزه با کار کودک - ونه حمایتهای اعانه ای از آنان - چکشی ست که درست بر سرِ میخِ پایان بهره کشی از کودکان کوبیده می شود.
 این روز، روزِ تمام فعالین لغو کار کودک در جهان است. آنهایی که می دانند لغو کار کودک با همکاری و مشارکت آنان و اتخاذِ خط مشی ای اصولی امکان پذیر است.
ایجاد چتر حمایتی توسط دولت‌ها از طریق تامین اجتماعی همگانی و  افزایش دستمزدهای خانواده‌های این کودکان بخشی از این خط مشی است.
از دیگر سو، اجباری و رایگان سازی آموزش، بهداشت و درمان برای همه ی کودکان، به ویژه کودکان کار و خیابان و در معرض آسیب می تواند در پیشبرد هدف لغو کار کودک موثر باشد.
همچنین در این مسیر استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد می‌تواند به عنوان چراغ راهی در اولویت برنامه‌های دولتی قرار گیرد. ایجاد فضایی امن برای فعالیت سازمان‌های مردم نهاد مطالبه ی این سازمانها از دولت است. تسهیلِ ثبت و فعالیتِ سازمانهای مردم نهاد و امتناع از تعطیل سازی سازمان‌های فعال در  این حوزه می‌باید در اولویت برنامه های دولت قرار گیرد.
به خوبی آگاهیم که برای رشد و توسعه‌، هیچ شاهراهی وجود ندارد و استیفای گام به گام حقوق انسانی کودکان در مرکز تمام فعالیت های اجتماعیِ فعالین حقوق کودک قرار دارد. در این مسیر اما با اتحاد میتوان  گام‌هایی محکم تر،بلندتر و موثرتر برداشت.
به امید روزی بدون کار کودکان در جهان
۱۲ ژوئن/۲۲ خرداد ۱۳۹۶
۱- موسسه حامیان حق کودکی بامداد - رشت
۲- مرکز حمایتی،آموزشی کودک و خانواده - ایلام
۳- مرکز حمایتی آموزشی فرامهر - مشهد
۴- مرکزحمایتی آموزشی سپیده دم -خرم آباد،لرستان
۵- موسسه آوای امید گیلان
۶- موسسه حمایتگران نونهال البرز
۷- موسسه سایبان مهربانی مهرآرا شهرکرد
۸- موسسه خیریه کودکان صالحین آذربایجان-ارومیه
۹- مرکز حمايتی آموزشی کودک و خانواده پرتو افروزان زنجان
۱۰- مرکز آموزشی حمایتی کودک و خانواده شمیم زندگی یاسوج
۱۱- جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان - تهران
۱۲ - مرکز حمایتی،آموزشی کودک و خانواده ایلام
۱۳ -مرکز حمایت از کودک - سمنان
۱۴-  مرکز حمایتی-آموزشی کودک و خانواده اندیشه نیک - همدان
۱۵- انجمن جبهه نجات کودکان کرمانشاه
۱۶- سرای یاری کودکان امید (سیکا)
۱۷-کمیته کودکان بنیاد مهر همدان
۱۸-نام موسسه ی نیکوکاری سرمد

۱۹-انجمن دوستداران حقوق کودک ـ تبریز

تیراندازی ماموران جمهوری اسلامی بسوی هیت های کوهنوردی، در کوههای سپی ریزه شهرستان اشنویه

 بهنام ابراهیم زاده ٬  امیر علی مرادی    وخانمها راحله راحمی پور ٬حوریه فرج زاده ٬ وخانم محی الدینی. در بیمارستان اتیه در کنار فرهاد نظیری که چندی پیش در یک تصادف به شدت اسیب دید لازم به ذکر است خانواده اقای نظیری به خاطر فقر مالی با کمک یکی از دوستان به تازکی موفق شدند اقای فرهاد نظیری را در بیمارستان اتیه برای رسیدگی پزشکی بستری کنند





تیراندازی ماموران جمهوری اسلامی بسوی هیت های کوهنوردی، در کوههای سپی ریزه شهرستان اشنویه

دیروز جمعی از هیت های

 کوهنوردی شهرستان های اشنویه ٫سنندج ٬سقز٬بوکان ٬،ونقده در اقدامی مشترک همراه شدند تا قله سپی ریز شهرستان اشنویه را فتح کنند امروز ظهر کوهنوردهای سپی ریز اشنویه وپیشرو و. چل چمه سنندج وگروهای از شهرهای سقز وبوکان ونقده    قله سپی ریز اشنویه را فتح کردند اما در اقدامی تامل بر انگیز این کوهنوردان از سوی پاسگاه مرزی جمهوری اسلامی مورد شلیک قرارگرفتند که خوشبختانه در این تیراندازی به هیچ یک از اعضای گروهای کوهنوردی اسیبی نرسید این در حالی است که هیت های کوهنوردی شهرستان اشنویه مجوز لازم را از سوی نهادهای حکومتی دریافت کرده بودند ولی با این حال مورد هدف وتیراندازی پاسگاه مرزبانی قرار گرفتند جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر به بهانه وجود احزاب کرد مخالف نظام  در منطقه مرزی متاسفانه کوههای داخل کشور از جمله شهرستان اشنویه را برای تردد مردم خصوصا کوهنوردان ممنوع اعلام کرده است لازم به ذکر است که اکثر اعضای کوهنوردی که امروز به قله سپی ریز سقوط کرده بودند فعالین کارگری ومدنی وحتی تعدادی از فعالین حقوق بشری بودند که اینگونه با اقدام وحشیانه پاسگاه مرزی روبرو شدند ما این اقدام وتیر اندازی    به سوی مردم  وکوهنوردهای منتطقه را از سوی ماموران جمهوری اسلامی شدیدا محکوم میکنیم



۱۳۹۶ خرداد ۱۸, پنجشنبه

بحث امپریالیسم و ارتباط آن با سرمایه داری دوم کامل


بحث امپریالیسم و ارتباط آن با سرمایه داری دوم کامل 




بحث های هفتگی جمع قدم اول ، این فایل قسمت دوم بحث در رابطه با موضوع "امپریالیسم و رابطه آن با سرمایه داری " است که در تاریخ 14 خرداد 1396 انجام شده است و قسمت اول آن در تاریخ 31 اردیبهشت انجام گرفته بود که در این آدرس قرار دارد https://www.youtube.com/watch?v=7eMKi... این بحث تمام نشده است ادامه خواهد داشت ، جمع قدم اول امادگی برگزاری جلسات در رابطه با موضوعات روز سیاسی و تئوریک پیشنهادی رفقا جهت یافتن راه های خروج از مشکلات می باشد از کلیه رفقای که تمایل به پیدا کردن راه حل های برای خروج از بن بست و بحران های مختلف هستنددعوت به عمل می آورد و اماده پذیرفت دعوت رفقا هست.