صفحات

۱۳۹۶ آبان ۱۵, دوشنبه

فروپاشی در راه است

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس: همه صندوق های بازنشستگی ورشکسته اند
نائب رئیس هیات مدیره تامین اجتماعی: می خواهند با انجام توصیه صندوق بین المللی پول بیمه ها را خصوصی کنند
برای بازنشستگان، معلمان، کارگران و گروههای کم درآمد رویکرد به سوی بیمه های خصوصی هیچ معنای دیگری جز کنار آمدن با ورشکستگی صندوق ها و غارت سپرده هایشان ندارد.

اردوی کار: با استعفای محمود اسلامیان،مدیرعامل صندوق بازنشستگی که اکنون خبرهای پشت پرده حاکی از آن است که نتیجه مشاجره وی با ربیعی به دنبال کلید خوردن طرح استیضای ربیعی در مجلس بوده، مشکلات صندوق های بازنشستگی، پیامدها و راهکارهای آن بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته است.

عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس امروز دوشنبه 15 آبان با اعلام این که «همه صندوق های بیمه ورشکسته هستند» در انتقاد از نحوه مدیریت صندوق ها گفت: «هم‌اکنون سوال اینجاست، تعدد صندوق‌های بیمه که همه هم ورشکسته هستند، چه فایده‌ای دارد، و در این شرایط، تنها سازمان تامین اجتماعی تا حدودی از وضعیت بهتری برخوردار بوده، که اگر مورد حمایت قرار نگیرد و دولت بدهی خود به این سازمان را پرداخت نکند، به طور قطع ورشکسته خواهد شد.»

عزیزی که نماینده مجلس از شیروان است به احتمال ورشکستگی دولت اشاره کرد و گفت:« اگر تمهیدات جدی برای بهبود وضعیت صندوق‌های بیمه‌ای اندیشیده نشود، عاملی در جهت ورشکستگی دولت می‌شود، کما اینکه در سال 1985 صندوق‌های بیمه‌ای شوروی سابق ورشکسته شدند و پنج سال بعد هم دولت این کشور ورشکسته شد.»

عزیزی راهکار را تجمیع صندوق ها دانست و گفت: «ما سالیان سال است که فریاد می‌زنیم، به داد صندوق‌های بیمه‌ای برسید، اما برخی افراد که در سمت مدیر عامل این بیمه‌ها ذینفع هستند، تمایل ندارند که این صندوق‌ها تجمیع شوند و از این طریق منافع ملی را فدای منافع شخصی خود می‌کنند.»

عزیزی توضیح نمی دهد که تجمیع صندوق های ورشکسته به خودی خود چگونه جلوی ورشکستگی آنها را سد می کند.

در مقابل از سخنان علی حیدری، نائب رئیس هیات مدیره تامین اجتماعی در ایلنا مورخ دوشنبه 15 آبان چنین برمی آید که وی یکی از دلایل بحران صندوق های بازنشستگی را اجرای کامل توصیه های بانک جهانی و صندوق بین الملی پول می داند که در واقع خصوصی سازی بیمه ها را برای حذف تعهدات اجتماعی دولت ها مطرح می کنند.

حیدری فهرستی از دلایل فنی و حقوقی و کارکردی ردیف می کند تا بحران «صندوقهای بازنشستگی غالباً دولتی و دو جانبه (کارمند – دولت) را توضیح دهد ولی مهم ترین فقره تحلیلی این است که دولت نه تنها بدهی خود به بیمه ها را نپرداخته که از بیمه ها به عنوان قلک دارایی های ذخیره در مواقع بحران پول بیرون کشیده است.

 حیدری با اشاره به بدهی دولت به تامین اجتماعی گفته: «هم اکنون این سازمان دهها هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است و حتی اگر دولت 10% بدهی های سنواتی و یا یک چهارم از حق بیمه جاری خود را به این سازمان بپردازد  بحران نقدینگی آن حل می شود.»

اما دولت با تلاش برای خصوصی سازی صندوق ها به دنبال خلاص شدن از تعهدات اجتماعی خود در نظام بیمه است و براین اساس به گفته حیدری بحران را «بزرگ نمایی» می کند تا سهمش را که نسبت به کل بودجه 3 درصد است 10 درصد و بیشتر نشان دهد. حیدری گفته:«اگر کل بودجه کشور را در نظر بگیریم، میزان کمک دولت به این صندوقها کمتر از 3 درصد می شود ولی عده ای با تقسیم این کمکها بر بودجه عمومی این درصد را به 10 و بیشتر افزایش می دهند و آنرا بزرگنمایی می کنند.»

خلاصه و فشرده این که: صندوق ها ورشکسته اند. دولت ها به جای پرداخت بدهی های خود صندوق ها را غارت کرده و منابع آن از سوی مشترکا از سوی سپاه، دستگاه ولایت و مدیران و مسئولان نظام به یغما رفته است. حالا هم با خصوصی کردن بیمه ها براساس توصیه های صندوق بین المللی پول و بانک جهانی، قصد دارند پایه های نظام بیمه جامع و همگانی را بکلی نابود کنند.

مشروح سخنان رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس:

مشروح سخنان علی حیدری، نائب رئیس هیات مدیره تامین اجتماعی:


برای بازنشستگان، معلمان، کارگران و گروههای کم درآمد رویکرد به سوی بیمه های خصوصی هیچ معنای دیگری جز کنار آمدن با ورشکستگی صندوق ها و غارت سپرده هایشان ندارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر