صفحات

۱۳۹۶ مهر ۱۰, دوشنبه

بررسی تحلیلی مهمترین اخبار، از اجلاس سازمان ملل به بعد





نخست، عنوان و موضوع اصلی بررسی قبلی مان را یکبار دیگر یادآوری می کنیم

بررسی تحلیلی مهمترین اخبار از دو هفتۀ پیش تا اجلاس سازمان ملل
بنظر ما تبلیغات جنگی دولت ترامپ وارد عملیات جنگی می شود

کانون اصلی این بررسی، چرخش توازن قوا بنفع طبقه کارگر و مبارزات مردم ایران و آمریکاست

ما در بررسی تحلیلی قبلی اینطور گفته بودیم: «حالا ببینیم از این دنیای خر تو خر چه می فهمیم». می توانستیم بجای خر تو خر بگوییم از این دنیای شیر تو شیر چه می فهمیم اما الان اوضاع سیاسی یک سر و گردن فرق کرده. لذا می‌گوییم که حالا از این دنیای شرّ تو شرّ چه می فهمیم. منظورمان این هست که کارگران انقلابی و ما کمونیست ها، هر توپ و تشر جدی از جانب بورژوازی را شرّ می‌خوانیم، و متقابلا بورژوازی هم، جوش و خروش و قیام و انقلاب ما را شرّ می‌خواند. لذا الآن می‌گوییم که ما از این اوضاع شرّ تو شرّ چه می فهمیم که بمعنی تشدید جنگ طبقاتی و تغییر توازن قوای داخل ایران و آمریکا میباشد.

منابع خبری/  صدای آمریکا، تلویزیون (اندیشه- برابری- رو در رو- میهن، دیدگاه)، رادیو همبستگی، رادیو پیام، حزب کمونیست کارگری، سایت آزادی بیان و فیس بوک می باشند. از سخنان حمید تقوایی، سعید بهبهانی، محمد رضا روحانی، دکتر آلبرت، کاظم ودیعی و کورش عرفانی بهره بردیم.

اخبار جهان

 ترامپ در سازمان ملل گفت که اگه منافع آمریکا در خطر باشه ما کره شمالی را درجا نابود می‌کنیم و ما سه داعش دیگر نیز داریم، ایران، ونزولا و کوبا. معاون ترامپ نیز خیلی عامرانه به رئیس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل گفت که  چرا شما با اسرائیل غرض ورزی می کنین و در مورد فلسطین اینقدر گیر می دین! جان بولتون هم میگه که ایران دیگه بعد از 39 سال به سال چهلم نمی رسه. در مورد برجام هم می‌گن که ما 5 خواسته داریم. یک - تمام پروژۀ اتمی جمع بشه. دو - موشک های بالستیک جمع بشه. سه - کمک به گروه‌های تروریست جمع بشه. چهار - خلاف حقوق بشر جمع بشه. پنج – از منطقه جارو بشین. همچنین می‌خواهند اعلام کنند که سپاه و سازمان های زیر مجموعه‌اش مثل بسیج و غیره را تروریست می باشند.

  روسیه گفت که آمریکایی ها در رابطه با برجام هدف فراتری دارن (یعنی با روسیه و چین مشکل دارن).

ترامپ در حالی که کف می‌زد گفت که من در چین دوست خوبی پیدا کردم. رئیس جمهور چین در قبال کره شمالی خیلی خوب عمل کرده و ما تابحال با تحریم ها و فشارهایی که به چین اعمال کردیم نتایج خوبی گرفتیم و با سفر دوم وزیر خارجه، این فشارها رو بیشتر هم میشه. چین برای خرید 7000 جت آماده است.

یک نظریه پرداز اتمی گفته که رهبر کره شمالی به چین چندان گوش فرا نمی ده و اگه برجام را اینجور روی هوا ببینن مصمم تر میشن و میگن که اگه ما هم به مذاکره تن بدیم این‌ها با ما بدتر از این عمل میکنن.

کرۀ شمالی با رژۀ نظامی و با سخنان تند رهبرش گفت که پدر ترامپ را درمیاریم. حسن روحانی هم گفت که چه بخواهید چه نخواهید ما قدرت دفاعی خود را اون مقدار که لازم باشه تقویت می کنیم. سپاه هم با رژۀ نظامی و موشک خرمشهر 17 متری با چند کلاهک و 2000 کیلومتر بُرد جواب داد.

 آمریکا هم گفت که این موشک نمایشی بود و 7 ماه پیش هوا شده بود و تازه روی هوا منفجر شده بود. البته  اینرا هم گفت که بُرد موشک 4000 کیلومتر بوده و اینها حتماً نصفش رو نگفتن که مبادا اروپا رم بکنه.
فرانسه هم که در صف ترامپ علیه برجام بود با شنیدن موشک خرمشهر گفت که همین برجام خوبه دیگه.

پیروزی تلخ خانم مرکل یعنی حزب فاشیستی بقدری قوی میشه که 80 کرسی بدست میاره. اکنون دیگه به جای آقای کندی ترامپ میاد و انگلیس جدا میشه و اروپا ضعیف تر میشه و آن سان سوچی جنایت می کنه.

هند 40000 مردم مسلمان پناه جوی میانماری را از کشور بیرون می کند. دولت و مردم بنگلادش به صد هزار از این مردم پناهجو یاری می رسانند. برخی از این زنان می‌گویند اکنون که همسران و چند تن از فرزندان ما را کشته اند برای چی دوباره به کشورمان می فرستید. بهتر است که ما را به رودخانه بریزید!

اخبار خاورمیانه

 در کردستان عراق مردم شادی کردند و کسانی هم بر روی پرچم اسرائیل نماز خواندند (حتما اسرائیل هم بعد از تحقق پایگاه هوایی در آذربایجان، با رویای تحقق پایگاه هوایی در کردستان برای تکه پاره کردن ایران در پوستش نمی گنجید). طیف وسیعی از احزاب چپ ایران نیز با رفراندم موافق بودند و در این میان حمید تقوایی سنگ تمام گذاشت: «ما از رفراندم دفاع می‌کنیم و در ارتباط با فنلاند همین کار رو بلشویک ها هم کردند بعد از رسیدن به قدرت سیاسی. در رفراندم فنلاند مردم رأی به جدایی دادند و دولت انقلابی بلشویکی آن را برسمیت شناخت». گروه کثیری از مردم کردستان ایران نیز در دفاع از رفراندم کردستان  عراق راهپیمایی کردند. وزیر خارجه آمریکا رفراندم کردستان را قانونی نخواند. سهم نفت اعراب سنّی در شمال عراق بشدت پایمال شده است و نیروهای داعش به اینسو گسیل شده‌اند و ابوبکر البغدادی رهبر داعش گفته که برید بجنگید ما پیروزیم. امروز 30 سپتامبر در اسپانیا نیز مردم کاتولونیا برای جدایی رفراندم گذاشته‌اند که بشدت موجب درگیری نیروهای موافق و مخالف شد و کار به دخالت نیروی پلیس کشید.

وزیر جنگ ترامپ با رئیس ناتو وارد افغانستان شدند و 3000 نیروی جدید به 8400 نیروی قبلی افزودند و گفتند که بعد از 16 سال شکست اما ایندفعه دیگه قوی عمل می کنیم. آمریکا در کردستان سوریه 6 پایگاه نظامی دارد و پوتین نه تنها موافق امکاناتی است که ترامپ بعنوان هدیه به کردهای شمال سوریه داده است بلکه با رفراندم کردستان عراق نیز موافق است. ناتانیاهو در چند سفر به پوتین گفته که نیروهای ایران را . از سوریه بیرون کن وگرنه آخرالزمان خواهد شد اما روسیه نپذیرفته. با رفراندم کردستان عراق منطقه می‌رود که مکان جنگ‌های سی چهل سال ویرانگری باشد.

اخبار داخل آمریکا
ترامپ گفت که تریلیون ها دلار مالیات را که پول مردم ما هستند از خارج برمی‌گردانیم. (یعنی ترامپ سرمایه های خارجی را از محل مالیات های گرفته شده از مردم حساب کرده). در اصلاح  قانون مالیاتی، پولداران باید بیشتر بپردازند ولی از شرکت ها مالیات کم می‌گیریم (انگار صاحبان شرکت ها پولداران نیستند) که سرمایه‌ گذاران فرار نکنند و سرمایه ها را به داخل برگردانند تا ایجاد شغل بکنیم.
بیچاره 3 و نیم میلیون مردم که با توفان های اخیر در داخل جزیره گیر کرده اند و برق ندارند و خانه خراب شده‌اند گویی از مردم آمریکا نیستند. در جریان تصویب طرح مالیاتی ترامپ، مردم زیادی حتی زنان مسنّی بر روی ویلچر با عصبیت تمام به داخل کنگره ریختند و حسابی توپیدند. در ماه گذشته نیز با اعتراضات وسیع شان بارها علیه ترامپ در طرفداری از نژادپرستان به خیابان آمده بودند. ترامپ برخلاف سخنانی در دفاع از مردم ایران در اجلاس جهانی، با اعلام شرایط سخت ورود مردم 8 کشور اسلامی به آمریکا، به روشنی نشان داد که چگونه از مردم مظلوم و شریف ایران حمایت می کند!
اخبار ایران
در تجمع کارگران هپکو که نمایندۀ شان در وسط 100 نفر به آرامی و سر به پایین قدم می‌زد و دور می‌زد گفتند که آقای استاندار، آقای فلانکس که پول ما رو نمیدی و گاز اشک آور و باتوم می زنی، عزیز من، برادر من، هموطن من، ما زندگی می‌خواهیم نه چیز دیگر ...  دختر همکار ما گفته که بابا جون من دیگه لباس نو برای مدرسه نمی خوام ولی دیگه لطفاً با لباس خونین نیا خونه. پس بازم می گیم ای عزیز من، ای برادر من، ای هموطن، ما زندگی می‌خواهیم نه چیز دیگه وگرنه والله بل لله ما دیگه بدجوری بردیم ها ا ا!
گروهی شعار می‌دادند روحانی، روحانی، رأی ما رو پس بده. به بیان مسیح مهاجری مدیر مسئول روزنامۀ انقلاب اسلامی، آخوندها به دنبال تحولی در دین می گردند. آخوندی از سپاه در مجلس گفته که این مردم در حاشیۀ اعتصابات، فحش های عجیبی بما میدن و خشم عجیبی نشون میدن. آیت الله نکونام را دستگیر کردند و او در عین حال که فلج هم هست محکوم به شلاق شد. معاون وزارت اطلاعات که شریک بابک زنجانی بوده محکوم به اعدام شد. دادگاه ویژۀ روحانیت که ریاست آن با سرجنایتکار آیته الله رئیسی است، در اون پشت پشتها چندین آخوند را دسگیر و محاکمه کرده. مدیر شرکت هپکو بازداشت شد و یکی از فرماندهان سپاه به عنوان فساد مالی به زندان رفت.
دو سندیکای کارگری و دو کمیتۀ کارگری یعنی سندیکای واحد و هفت تپه همزمان با کمیتۀ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری و کمیتۀ دفاع از رضا شهابی بعلاوۀ همسر و فرزندان و دوستان رضا شهابی به بیان کتبی و رسمی ضمن قدردانی از مبارزات و شجاعت های او خواستند که به اعتصاب غذا پایان دهد. از سایت آزادی بیان
کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی در هرمزگان پیشگام این حرکت بودند و در روزهای گذشته کارگران آلومینیوم ایرالکو در اراک، ماشین سازی اراک، دانشجویان دانشگاه اراک، شرکت کنندگان در تظاهرات روز سوم مهرماه مقابل مجلس اسلامی، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، سندیکای کارگران شرکت واحد، اتحادیه آزاد کارگران ایران، کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل های کارگری، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، جمعی از کارگران سنندج، کانون مدافعان حقوق کارگر و انجمن کارگران برق و فلزکار کرمانشاه به شکل شعار و بیانیه و پلاکارد و غیره همبستگی خود را با کارگران هپکو و آذرآب اراک اعلام کرده و برخورد نیروهای سرکوب با کارگران را محکوم کردند و خواهان برخورد قاطع با مسببین ضرب و شتم کارگران شدند. معلمان و بازنشستگان نیز با پوسترهایی از کارگران این دو کارخانه حمایت کرده و اعلام کردند که کارگران اراک را فراموش نمیکنیم.
 محمود صالحی گفته بود که طبقه کارگر باید قدرت سیاسی را کسب بکند. یک فعال مطرح جنبش کارگری نیز گفت که این امر بسیار مهم، بدون ساخته شدن حزب سیاسی توسط خود طبقه کارگراصلا ممکن نیست.
ربیعی که به دستور روحانی به اراک رفته است، امروز اعلام کرد که از طریق تسهیلات بانکی ۲۰ میلیارد تومان به کارخانه آذرآب پرداخت میشود تا صرف خرید مواد اولیه و حقوق معوقه کارگران شود، سرپرست این کارخانه نیز تغییر خواهد کرد. مبلغ ۳۰ میلیارد نیز در اختیار کارخانه هپکو قرار میگیرد تا صرف تجهیزات و بخشی از حقوق معوقه کارگران این کارخانه بشود. ربیعی قول داد که فردا بخشی از حقوق کارگران هپکو پرداخت میشود. خبر از حزب کمونیست کارگری در سایت آزادی بیان
رضا شهابی راننده زحمتکش شرکت واحد که برای رساندن فریاد دادخواهی اش به گوش همگان و مسئولین مربوطه در مورد عدم رعایت بدیهی ترین حقوق انسانی اش از سوی دادستانی تهران و نیروهای امنیتی به ناچار اعتصاب غذا کرده بود، با توجه به اینکه مقام ارشد امنیتی به ایشان در حضور خانواده قول داده است در اسرع وقت به خواسته اش رسیدگی می شود، همچنین جهت پایان دادن به دل نگرانی های خانواده، همکاران، خواست سندیکای شرکت واحد و دیگر سندیکاها و تشکلات کارگری داخلی و بین المللی، فعالین کارگری، معلمان، بازنشستگان، دانشجویان و دوستدارانش در سراسر جهان در ساعت ۲۱ پنجم مهر ۱۳۹۶ اعلام کرد اعتصاب غذایش را بطور مشروط متوقف می کند.
 -------------------------------------------------------------------------------------
در بررسی تحلیلی این دوره بعنوان تنوع با طرح یکسری سؤال و پاسخ‌های خودمان پیش می رویم.
 معنی سیاسی طبقاتی این شعار «روحانی، روحانی، رأی ما رو پس بده» در مقایسه با 88 چیست؟ در آن دوره مردم از کل جمهوری اسلامی نگذشته بودند.
مفهوم مبارزاتی خوابیدن مالباختگان جلوی بانک ها، و از سرگیری اعتراض روزانِۀ شان چه میباشد؟ مفهومش این است که مردم عزم براندازی کرده‌اند و دیگرهیچ گونه توهمی به جمهوری اسلامی ندارند.
 از همبستگی و همنظری 4 تشکل سندیکای واحد و هفت تپه، کمیتۀ هماهنگی برای ایجاد تشکل های کارگری و کمیتۀ دفاع از رضا شهابی، و همبستگی اتحادیه های کارگری جهانی چه می فهمیم؟ از همبستگی های عملی چند کارخانه و تشکل کارگری در حمایت از کارگران آذرآب و هپکو چه می یابیم.؟ همچنین از قضیۀ «طبقۀ کارگر باید قدرت سیاسی را کسب بکند» و «بدون ساختن حزب سیاسی طبقه کارگر چنین امری ممکن نمی شود» و از حرف‌های کارگران هپکو که گفتند ای برادر من، ای عزیز من، ای هموطن من ما دیگه بریدیم ها ا ا ا چه تحلیل سیاسی طبقاتی داریم؟ آیا توازن قوا تغییر کرده است و در سرآغاز نوین و ارتقای سطح مبارزۀ طبقاتی هستیم؟ اگر آری، این سرآغاز حرکت چه مفهوم سیاسی دارد؟
بله در سطح ایران و جامعۀ آمریکا، توازن قوا بنفع طبقه کارگر و مردم زحمتکش و متنفر از نژادپرستی و بی قانونی تغییر کرده و در این 9 ماه نگذاشته اند که دولت ترامپ سرو سامان یابد. این تغییر درواقع سرآغاز یک دگرگونی کیفی برای تنازع بقای بشری و دفاع از زیستن و صلح در مقابله با فاشیزم میباشد.
آیا بمحض شورش و قیام سراسری و انقلاب، اسرائیل و آمریکا و اروپا می‌توانند بما موشک کروز بزنند؟
با توجه به سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل که با اعلام سرنگونی جمهوری اسلامی از مردم مظلوم ایران حمایت کرد بود، دیگر نمی‌توانند بطور مستقیم به قیام سراسری و انقلاب ایران خون بپاشند. همانطوری که در جریان رفراندم کردستان دیدیم، آمریکا سیاستش را توسط آمریکای کوچک خاورمیانه یعنی اسرائیل پیش می‌برد. لذا معتقدیم که آمریکا با اهرم میلیتاریزم همه جانبۀ اسرائیل، قطعاً ُغیر مستقیم  پیشقراول تمامی میلیتاریزم جهانی علیه انقلاب کارگری ایران خواهد شد. در طول عمر سازمان ملل متحد، همین مجمع عمومی، یکی از مجامعی بوده که علائم فاشیزم به شکل جهانی از طریق آن خود را به روشنی نشان داده .
سازمانیابی حزبی سیاسی سراسری جنبش کارگری ایران در این فرایند نوین چگونه خواهد بود؟
 در شرایطی که فرایند شورش سراسری و قیام مردمی طولانی تر باشد، آنوقت طبقۀ کارگر خواهد توانست حزب سیاسی و رهبری خود را بسازد و جامعه را برای یک انقلاب سوسیالیستی آماده کند.
 چرا و برمبنای چه بنیان‌های مشترک در نظام سرمایه، امثال احمدی نژاد و ترامپ اینقدر شبیه هم زاده می شوند؟ چرا و برمبنای چه بنیان‌های مشترک، دمکراسی آنسان سوچی و ترامپ اینقدر شبیه هم می گردند؟
بخاطر اینکه نظام سرمایه به آخر خط رسیده که بحران ساختاری و پوسیدگی نظام سرمایه داری را نشان می‌دهد. یکچنین بحرانی طبعا رژیم های کوچک و بزرگ جنگ افروز و نابودگری می‌طلبد، که ناچارند با هر دروغ و دوز و کلکی، کل میراث جامعه و جهان و طبیعت را به فروش و چپاول برسانند و به دلار و قدرت و رقابت فاشیستی بدل کنند. اردوغان نیز از همین تبار است، و بزودی آقای بارزانی را مثل خمینی علم خواهند کرد و با همین چهره جلو خواهد رفت.
 در مورد دمکراسی نیز اگر در 9 ماهۀ گذشته، شروع پایان دمکراسی غربی را از به روی کار آمدن ترامپ دنبال می کردیم، اکنون دیگر این شاخص را از مجمع عمومی سازمان ملل به اینطرف باید از طرز برخورد خانم آنسان سوچی آنهم چه در برابر جنایت دولتی خودش علیه اقلیت مسلمانان، و چه در برخورد و تمردی که در برابر انتقادات جهانی از خود بجا گذارد بشناسیم. این یعنی تشدید بحران ساختاری و استیصال فزاینده و سرعت گرفتن آن.
 با شروع سخنان ترامپ در مجمع عمومی، تو گویی ماشین جنگ و کشمکش های ویرانگر روزانه، که تا آن لحظه با سرعت 60 کیلومتر در ساعت جلو می‌رفته، اکنون دیگر به یکباره با سرعت 90 می تازد.  اکنون دیگر روند شکل‌ گیری حرکات نامعقول و لجام گسیخته، از جهات گوناگون و با سرعت و شتاب محسوسی فعال شده اند. در چنین شرایط و روندی، معتقدیم که فعالین انقلابی جنبش کارگری و جنبش های مبارزاتی همگی، برای خنثی کردن تاکتیک‌ها و دسیسه های بورژوازی و برای عدو شود سبب خیر جستن از این حرکات رذیلانه، باید که با دقت و تأمل و همفکری و حس مسولیت بیشتر و جامع تری جلو رویم.   
آیا ترامپ که در سازمان ملل به زندانی شدن رهبران اصلاحات اشاره کرده بود بدین معنی بود که به جناح روحانی راضی می‌شود؟ قطعاً نه! آمریکا می‌داند که دورۀ اصلاحات با شکست دمکرات ها و رفتن اوباما تمام شده است، و به صحنه آمدن سرمایه داران نظامی آمریکا در برابر چین و روسیه ضروری است..
آیا رفراندوم کردستان عراق، یک فرصت تاریخی برای قطب بورژوازی بود؟ آیا جدایی کردستان عراق عملی خواهد شد؟ آیا اسرائیل بزودی در کردستان بارزانی نیز مثل آذربایجان پایگاه نظامی می‌سازد؟ آیا حمایت طیف وسیعی از اپوزیسیون چپ از رفراندم بارزانی، بیانگر گام بزرگی  بنفع قطب بورژوازی بود؟ تحلیل سیاسی طبقاتی ما از نحوۀ استدلال حمید  تقوایی که ما ایشان را لیدر چپ ترین طیف از مدار منصور حکمت می‌دانیم چیست؟
 پاسخ ما به 4 سؤال از 5 سؤال بالا همه مثبت است و اما در مورد سؤال پنجم اگر ما جای مصاحبه گر رادیو پیام (رفیق امیر) بودیم، از حمید تقوایی سه سؤال نیز می پرسیدیم. یک- آیا شما در اپوزیسیون ایران و یا خاورمیانه چه نیروی کارگری و کمونیستی می‌بینید که در قدرت سیاسی باشد؟ دو - آیا اگر اسرائیل مثل آذربایجان پایگاه نظامی در کردستان بزند و مقدمتا قبل از وقوع قیام کارگری ایران، خطر خون پاشیدن به انقلاب را دوچندان بکند، آنوقت شما بعنوان مدعی حزب کمونیست کارگری چه نوع ارزیابی از این حمایت تان خواهید داشت؟ سه - آیا در حال حاضر حکومتی مانند حکومت کارگری و بلشویکی وجود دارد، که در زمان رفراندم فنلاند وجود داشته و از آن رفراندم دفاع می‌کرد تا سرمایه داری نتواند حاصل رفراندم را در  جهت رشد فاشیزم به کار گیرد؟
 حمید تقوایی بگوید که آیا چنین دولتی اکنون کجاست که از رفراندم کردستان عراق دفاع کند؟ بنظرما چنین نظری صرفاً مغلطه ای برای نشان دادن یک تشابه تاریخی بی‌ پایه است؟ حتی 7 ماه قبل از انقلاب روسیه نیز که بلشویک ها در انقلاب فوریه برای روی کار آمدن دولت بورژوایی کرنسکی علیه تزار کوشیدند،  علت مارکسیستی اش این بوده که فرمان ماشین مبارزه دست جنبش کارگری و بلشویک ها بود.
نهادهای سرمایه داری همیشه برای جلوگیری از جنبش های اصیل و رادیکال مردمی و کسب مطالباتشان، نیروهای ارتجاعی را با شعارها و مطالبات واقعی و مورد نیاز توده ها بزک کرده و به صحنه می اورند و خود پشت صحنه به سازماندهی مشغول می‌گردند و گاهی اوقات در ظاهر ابراز مخالفت نیز می کنند. این‌ها اکنون تاریخ را تکرار می‌کنند بطوری که در سال 2017 برای شکست دادن سبک مبارزۀ کردهای سوریه (کوبانی) و برای شکست دادن جنبش روژاوا، با شعار زیبا و مورد پسند و حق واقعی ملت کرد جلو آمدند و برای کسب استقلال این مردمف تلاش می‌کند که بارزانی مرتجع را به یک کاریزما بدل کنند. بارزانی که در مقابل مبارزان روژاوا دستش در دست اردوغان بود و با روش های مختلف ازجمله کندن خندق تلاش کرد و نگذارد که کردهای عراق به کمک کردهای سوریه بشتابند، بدون شک با بزرگ کردن این مرتجع نه تنها به ملت کرد کمک نخواهند کرد بلکه خود این بارزانی عامل بزرگی برای تفرقه در مبارزۀ آنان خواهد شد. در سال 1979 نیز برای شکست دادن انقلاب 57 ایران، مرتجع ترین نیرو یعنی خمینی را با شعارهای واقعی و مورد نیاز مردم مانند آزادی، استقلال و برابری سیاسی اقتصادی و با ترفند مبارزۀ ضد امپریالیستی بزک نموده و به توده های جنبش انقلابی تحمیل کردند، و آنوقت پس از شکست دادن انقلاب 57 به قتل عام مبارزان و انقلابیون و غارت و چپاول پرداختند که پس از 39 سال اکنون نیز ادامه دارد.
چندین دهه است که در خاورمیانه، سرمایه داری چند نقطۀ آشوب ایجاد کرده و مردم منطقه را قتل عام می‌کند و معادن و نفت و گاز و ثروت منطقه را چپاول می کند. اکنون همین رفراندم و جدایی کردستان نیز، عوض اینکه مردم کرد را به استقلال برساند عامل دیگری برای ادامۀ آشوب و غارت و چپاول خواهد شد.
آیا چین و روسیه که تاکتیک متفاوت در مقابل دولت ترامپ نشان می‌دهند در پشت پرده هماهنگ اند؟ در استراتژی چطور آیا هماهنگند؟ تضاد آتشتی ناپذیر ترامپ با کدامیک آیا با چین زودتر بروز خواهد کرد یا با روسیه؟ بنظر ما جواب هردو سؤال‌ها بله است، آنهم با این توضیح مختصر که تضاد روسیه و آمریکا بسیار سریعتر بروز خواهد یافت چونکه موقعیت نظامی روسیه در خاورمیانه زودتر به خطر خواهد افتاد
 آیا کره شمالی کرۀ جنوبی را، و جمهوری اسلامی عربستان را به موشک می بندد؟ آیا جنگ سوم و هسته ای جهان عملی خواهد شد؟ آیا طبقۀ کارگر جهانی با سازمانیابی سیاسی تشکیلاتی حزبی و انترناسیونالیستی اش قادر به سمت و سو دادن و رهبری اعتراضات تاریخی و بشری علیه جنگ جهانی و فاشیزم خواهد شد؟
برای پاسخ به این سؤالات معتقدیم که تا رسیدن به تصمیمات و عملیات جنگی بزرگ و خیلی بزرگ، تغییر تحول رنگابرنگ و مهمی در منطقه خواهیم دید، اما با همه اینها در شرایطی که نیروی مولده در قامت سازمانیافته و نیرومند جهانی امکان نیافته و برنخیزد، آنوقت این شکل از حملات جنگی از ناحیۀ کرۀ شمالی و جمهوری اسلامی و اردوغان و اسرائیل و غیره نیز از ضروریات تناقضات درونی نظام سرمایه، و آتش به مشعل جنگ جهانی خواهد بود.
ما اعتقاد داریم که هر کاری که جناح غرب سرمایه داری انجام بدهد در نهایت شکست خواهد خورد و سرمایه داری جناح شرق (چین و روسیه) در این میدان پیروز خواهد شد، اما در این نبردها  کشتارها و تحریب بسیاری رخ خواهد داد، و اگر طبقۀ کارگر طی این فرایند جنگی نتواند به شکل انقلابی و مستقلش خود را سازماندهی کند، آنوقت فاشیزم در نقاط مختلف جهان با شدت بیشتری ظهور یافته و حاکم خواهد شد و جهان را به سمت نابودی بیشتری خواهد برد. اما اگر طبقه کارگر بتواند طی این فرایند جنگی، خود را سازماندهی کند و در اغلب جوامع صنعتی بتواند خودش را بشکل طبقۀ مستقلی درآورد، و در سطح جهانی نیز با سازمانیابی انترناسیونالیستی ظاهر شود، در آنصورت نه تنها صلح را در جهان به ارمغان خواهد آورد و به همۀ جناح های سرمایه داری افسار خواهد زد بلکه از درون این فرایند، انقلاب پیروزمندی نیز حاصل خواهد شد.
 برای تحقق یکچنین روندی، هرکدام از فعالین انقلابی و فعالین کارگری، وظایف خود را در مقابل طبقه کارگر باید دقیقاً در محلی که زندگی می‌کنند پیش ببرند. یعنی با ایجاد انواع تشکل های کارگری چه مخفی و چه علنی، و با رویکرد سیاسی و صنفی و سراسری، طوری پیش بروند که در نهایت کار بتوانند به فدراسیون سراسری و به کنفدراسیون و حزب انقلابی طبقه کارگر برسند.

ناصر احمدی و رفیقی دیگر 2017.09.01

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر